Op 10 april 2016 vond de prijsuitreiking plaats op het historische landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort, de zon scheen volop en het beloofde een mooie dag te worden. We werden ontvangen in de lounge en werden om de beurt opgehaald door Lex Gasseling voor een interview met Willem Kool, Bob Bron en Lex Gasseling. Er werden vragen gesteld over wat mijn ambities zijn en wat mijn idee was over gastvrijheid.
Nadat iedereen aan de beurt was geweest konden we heerlijk buiten lunchen in de zon en een praatje maken met iedereen. Er werd ons uitgelegd wat er die dag allemaal ging gebeuren. Na de lunch arriveerden de gasten. Familie, collega's en vrienden van de kandidaten waren aanwezig, ook was er pers en afgevaardigden van de G7. Ook was er een ere jury lid, namelijk Maurice Hennessy.
De juryleden Willem Kool en Bob Bron vertellen op het podium wat zij verstaan onder gastvrijheid, daarna vertelde Lex Gasseling in het kort wat bij de kandidaten opviel tijdens de praktijkproeven.
Juryleden Willem Kool en Bob Bron laten hun licht schijnen over de wedstrijd en over wat zij onder gastvrijheid verstaan, waarna voorzitter van de G7 Lex Gasseling kort verslag doet van wat de jury het meest opviel tijdens de praktijkproeven. Opmerkelijk was dat de helft van de kandidaten koos voor een dessert waarin sabayon met cognac, bij de verplichte verwerking van Hennessy cognac in één onderdeel van de vijfgangenmaaltijd. Kandidaten die in 2017 meedoen met de wedstrijd zullen wat mij betreft een nieuwe creatieve toepassing moeten bedenken, die tip geef ik ze nu alvast.














kijk weer zo'n moment met trots.
BeantwoordenVerwijderen